Tresorierul PSD Mircea Drăghici, nominalizat la Transporturi, a scris pe Facebook, după refuzul preşedintelui de a-l numi, că două serii de refuzuri complet nejustificate înseamnă bătaie de joc pentru români şi pentru România în UE, un alt mesaj fiind: "Păcat, domnule preşedinte Iohannis! Am fi avut amândoi ocazia să intrăm în istorie!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din păcate, domnul Iohannis nu ţine cont nici de Curtea Constituţională, nici de blocarea activităţii Guvernului, nici de români. Două serii de refuzuri complet nejustificate înseamnă bătaie de joc pentru români şi pentru România în UE. Un Guvern incomplet şi continuu sabotat de către Preşedinte nu poate servi interesele cetăţenilor aşa cum ar trebui să o facă", scrie Mircea Drăghici în cea de a doua postare ca urmare a refuzului preşedintelui Klus Iohannis de a-l desemna ministru al Transporturilor.

Într-o postare anterioară, Drăghici a afirmat: "Păcat, domnule Preşedinte Iohannis! Am fi avut amândoi ocazia să intrăm în istorie! Dumneavoastră aţi fi dat un semn de normalitate şi aţi fi arătat că doriţi să colaboraţi, iar eu aş fi putut demonstra că sunt un bun partener în proiectele pentru ţară. Din păcate, aţi ales altceva! Aţi ales să refuzaţi, fără nicio raţiune, fără nicio logică, fără să faceţi o analiză! E păcat, domnule Preşedinte Iohannis, să veniţi după atât timp să spuneţi că echipa dumneavoastră nu a terminat analiza asupra numirilor. Dacă nu aţi terminat analiza asupra numirilor, cum aţi putut refuza?!".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că va refuza propunerile înaintate de prim-ministrul Viorica Dăncilă pentru portofoliile de la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor.

Partidul Social Democrat a condamnat public, printr-un comunicat, "acţiunile repetate ale preşedintelui Iohannis prin care încearcă blocarea activităţii Guvernului, cu scopul vădit de a împiedica PSD să ducă la bun sfârşit angajamentele electorale asumate în programul de guvernare. Conform Social - democraţilor, al doilea refuz al preşedintelui Iohannis de a emite decretele de numire în funcţia de ministru pentru persoanele propuse la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice reprezintă o tentativă iresponsabilă de blocare a investiţiilor guvernamentale în cele mai importante domenii pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor României: infrastructura de transport şi dezvoltarea locală, şeful statului încălcând deliberat în mai multe rânduri Constituţia României şi deciziile Curţii Constituţionale.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.