Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a trimis, marţi, un mesaj de condoleanţe către omologul său albanez, Gent Cakaj, după cutremurele din Albania

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Bogdan Aurescu a transmis, în cursul zilei de astăzi, un mesaj de condoleanţe domnului Gent Cakaj, ministrul-în-exerciţiu pentru Europa şi afaceri externe din Republica Albania, urmare cutremurelor devastatoare care au avut loc în Republica Albania, în dimineaţa zilei de 26 noiembrie 2019, soldate cu 18 persoane decedate şi aproximativ 600 de persoane rănite, alături de pagube materiale considerabile, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Conform sursei citate, în mesajul său, ministrul român al Afacerilor Externe a transmis sincere condoleanţe familiilor îndoliate şi întregului popor albanez, precum şi urări de însănătoşire rapidă pentru sutele de persoane rănite.

"Ministrul Aurescu a menţionat în mesajul său reacţia rapidă a părţii române, prin trimiterea de urgenţă a unei echipe de căutare-salvare din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cu echipamente şi tehnică de  intervenţie, care s-a deplasat în R. Albania cu două aeronave puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale, şi a exprimat toată disponibilitatea de sprijin a ţării noastre şi în perioada următoare, în funcţie de solicitările părţii albaneze", scrie în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.