Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Reuniunea comună EPSCO/ECOFIN, ea afirmând că investiţiile sociale sunt esenţiale pentru a spori încrederea cetăţenilor în succesul proiectului european. Tema principală supusă dezbaterii a fost legată de investiţiile sociale şi modul în care acestea pot contribui la creşterea economică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Reuniune comună EPSCO/ECOFIN în premieră! Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Investiţiile sociale sunt esenţiale pentru a spori încrederea cetăţenilor în succesul proiectului european Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, şi Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, au participat la Bruxelles la Reuniunea comună a Consiliilor EPSCO şi ECOFIN, o reuniune în premieră în acest format”, a transmis Ministerul Muncii într-o postare. 
 
Tema principală supusă dezbaterii a fost legată de investiţiile sociale şi modul în care acestea pot contribui la creşterea economică.
 
“Acţiunile noastre, inclusiv investiţiile sociale, sunt esenţiale pentru consolidarea unei coeziunii interne în cadrul UE şi pentru a spori încrederea cetăţenilor în succesul proiectului european. Investiţiile sociale trebuie să fie o parte integrantă a unui răspuns comun al UE care promovează competitivitatea, sprijină tranziţiile ecologice şi digitale şi consolidează coeziunea şi rezilienţa”, a declarat Simona Bucura Oprescu. 
 
Ministrul Muncii mai spune că ”în timp ce urmărim obiectivele generale de stabilitate financiară şi finanţe publice solide, trebuie să luăm în considerare contribuţia semnificativă pe termen lung a investiţiilor sociale la creşterea economică durabilă”.
 
”Politicile de investiţii sociale, cum ar fi subvenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, formarea profesională, educaţia timpurie şi îngrijirea copiilor, precum şi îngrijirea pe termen lung pentru persoanele în vârstă, pot avea un impact pozitiv substanţial asupra productivităţii şi competitivităţii, promovând în acelaşi timp #convergenţa socială şi asigurând sustenabilitatea fiscală.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.