Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că, faţă de liderul PSD Liviu Dragnea, ea este de părere că social-democraţii trebuie să iasă în stradă să protesteze, pentru că actualele mişcări de stradă sunt politizate, iar opoziţia vrea să aducă din nou "tehnocraţii" la putere. Ea critică şi parlamentarii USR, care protestează în plen "ca orice homeless" şi susţine că o ameninţă şi jignesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul comentează unul din sloganurile din stradă, "Abrogaţi şi plecaţi", care, în opinia ei, demonstrează că "tehnocraţii" stau în spatele protestelor.

"Aşa cum intuiam, nu ordonanţa e problema sau, mai bine zis, nu faptul că nu am ştiut să o explicăm. Ci că tehnocraţii, care sunt toţi la miting, vor să revină la Palatul Victoria! S-au activat puternic. Ne-au dat numerele de telefon pe Facebook. Cele private, nu cele cu abonamente plătite din bani publici. Ca să fim înjuraţi, ameninţaţi, stresaţi", scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Vasilescu îi ironizează şi pe parlamentarii USR, care au protestat în plenul Parlamentului.

"Nu mai amintesc nici de circul penibil al USR din Parlament, cu deputaţi care te urmăresc şi la toaletă să te filmeze cu telefonul şi să strige după tine tot felul de insulte, deputaţi care dorm de patru nopţi în sala de plen a Parlamentului României, ca orice homeless, pentru a arăta că au cucerit cea mai importantă instituţie a statului", mai spune ministrul.

Fostul primar afirmă că este vorba despre un plan de readucere la guvernare a "tehnocraţilor", inclusiv prin incendiile din cluburile Bamboo şi Colectiv. "S-a încercat cu Bamboo, în aceeaşi manieră ca la Colectiv. După acelaşi scenariu. Nici măcar nu au imaginaţie", spune Lia Olguţa Vasilescu.

Ea contestă prevederile din OUG privind codurile penale care ar permite furtul din bani publici prin dezincriminarea abuzului în serviciu pentru prejudicii de sub 200.000 de lei, explicând că există în continuare legi care pedepsesc corupţia. Măsura, afirmă ea, este dată pentru a opri dosarele în care abuzul în serviciu "e bun tocmai pentru că poate însemna orice şi se poate aplica oricui" care "deranjează".

"Eu cred că ar trebui să organizăm şi noi un miting! Noi, «ciuma roşie», care aplicăm cel mai bun program de guvernare de până acum. Pentru că aici mă despart în opinii de Liviu Dragnea. A venit momentul să vorbim şi noi! Cred că trebuie să ieşim în stradă! Parlamentul e sufrageria unor domni şi doamne fără locuinţă momentan şi avem senzaţia că îi deranjăm când venim dimineaţa la serviciu. Şi par şi un pic stresaţi că nu au avut unde sa facă duş", conchide ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.