Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, continuă seria consultărilor cu partenerii sociali, pentru realizarea unei ”legi a salarizării cât mai echitabilă şi sustenabilă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Continuăm consultările cu partenerii sociali pentru o lege a salarizării cât mai echitabilă şi sustenabilă. Ieri m-am întâlnit cu reprezentanţii familiei ocupaţionale Justiţie cărora le mulţumesc pentru efort şi schimbul util de idei”, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Muncii.

Simona Bucura Oprescu afirmă că doreşte o lege care să să diminueze discrepanţele.

”Împreună cu partenerii sociali lucrăm la o lege care să diminueze, pe cât posibil, discrepanţele generate ani la rând şi care să asigure echilibrul atât de necesar între complexitatea muncii şi resursele financiare necesare. Avem nevoie de norme clare şi cât mai apropiate de nevoile fiecărei familii ocupaţionale pentru a face o lege cât mai corectă şi care să stimuleze competitivitatea şi oamenii care aduc plus-valoare în sistem”, a mai transmis ministrul.

Simona Bucura Oprescu afirmă că doreşte ”ca legea salarizării să fie un act normativ de calitate care să-şi atingă obiectivele umane, profesionale şi instituţionale”.

”Aceasta se va baza pe câteva principii clare cum sunt plată egală pentru muncă egală, ierarhizarea pe verticală şi în interiorul familiilor ocupaţionale şi, nu în ultimul rând, pe stimularea performanţei la locul de muncă”, a mai transmis ministrul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.