Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a discutat, marţi, cu ministrul Afacerilor Externe din Ungaria, Szijjártó Péter, despre impactul crizei energetice asupra mediului şi provocările privind asigurarea energiei, în special a energiei regenerabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut astăzi o întrevedere cu ministrul afacerilor externe din Ungaria, Szijjártó Péter. Discuţiile au vizat în principal impactul crizei energetice asupra mediului şi provocările privind asigurarea energiei, în special a energiei regenerabile. Am discutat despre soluţiile de termen mediu şi lung prin care putem asigura producţia de energie fără a pune în pericol mediul înconjurător. Atât România cât şi Ungaria susţin menţinerea producţiei de energie nucleară în tranziţia către economii neutre din perspectiva climatică”, a anunţat, amrţi, ministurl Mediului.  

Tanczos Barna a precizat că a trecut în revistă problemele legate de apele transfrontaliere şi a discutat despre posibilitatea implementării unui sistem de avertizare timpurie în cazul deşeurilor transportate de ape care traversează graniţa. 

”Ministrul de Externe ungar a apreciat noul program de împădurire a României şi demersurile făcute pentru implementarea SGR. Totodată, cu privire la întrunirea Comisiei mixte româno-ungare pentru protecţia mediului, am agreat asupra necesităţii ca aceasta să fie organizată în prima parte a anului 2023. Colaborarea între cele două ţări în domeniul mediului este foarte importantă şi am agreat oportunitatea privind extinderea colaborării în domeniul meteorologiei, agrometeorologiei şi climatologiei, respectiv a schimbului de date între România şi Ungaria”, a mai transmis Tanzcos Barna.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.