Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a avut marţi, consultări politico-diplomatice cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe al Republicii Kazahstan, Murat Nurtleu, aflat în vizită oficială la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului de Externe, ”întrevederea a prilejuit inventarierea stadiului şi a perspectivelor dialogului bilateral, precum şi un schimb aplicat de opinii pe temele de actualitate de pe agenda internaţională şi regională”. 

”Ministrul Luminiţa Odobescu a exprimat deschidere pentru continuarea, într-un ritm susţinut, a dialogului politico-diplomatic cu Kazahstanul, la toate nivelurile. A salutat cooperarea în materie de energie şi conectivitate pe ruta Marea Neagră-Marea Caspică. De asemenea,  a apreciat frecvenţa dialogului la nivelul Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică. Totodată, şefa diplomaţiei române a condamnat ferm agresiunea militară ilegală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”, se arată într-un comunicat oficial.

Odobescu a reconfirmat şi sprijinul ferm al României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a tuturor statelor, precum şi sprijinul multidimensional acordat Ucrainei încă din primele zile ale războiului.

”Ministrul Murat Nurtleu a salutat dinamica dialogului bilateral şi a mulţumit pentru sprijinul constant al României la dezvoltarea relaţiilor cu Kazahstan, cu accent pe importanţa dezvoltării cooperării sectoriale, în domenii de importanţă strategică precum energia şi transporturile”, menţionează MAE. 

Cu ocazia vizitei a fost semnată Declaraţia Comună a miniştrilor afacerilor externe ai celor două ţări. Totodată, au fost semnate Memorandumul de Înţelegere între Institutul Diplomatic Român şi Institutul de Politică Externă al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Kazahstan şi Memorandumul de Înţelegere între Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare a României şi Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională a Republicii Kazahstan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.