Ministrul Lucian Bode se află într-o vizită în Grecia, el declarând în cadrul unei întâlniri cu unitatea de pompieri români care participă la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia că România este solidară cu poporul elen greu încercat de incendiile de vegetaţie şi de pădure din această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”România este solidară cu poporul elen greu încercat de incendiile de vegetaţie şi de pădure din această perioadă. Este o situaţie care preocupă o Europă întreagă, iar pompierii români au răspuns din nou prezent apelului venit şi se află în prima linie în lupta cu focul. Ca parte a vizitei pe care o efectuez în Grecia, am vizitat astăzi unitatea de pompieri români care participă la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia”, a transmis ministrul.
 
Lucian Bode afirmă că ”prezenţa pompierilor români este aducătoare de speranţă şi reprezintă o şansă în plus la normalitate pentru cei ameninţaţi de incendiile din această perioadă”.
 
”Chiar dacă misiunile sunt dificile şi necesită un efort consistent, dorinţa de a ajuta, spiritul de salvator şi dedicarea faţă de profesie i-au determinat pe pompierii noştri şi de această dată să fie prezenţi acolo unde este mare nevoie de ei. Am ţinut să le transmit personal pompierilor români aprecierea mea şi a tuturor românilor pentru ceea ce fac şi pentru modul exemplar în care reprezintă România”, a arătat ministrul de Interne.
 
Potrivit lui Bode, ”salvatorii români sunt un etalon în domeniul situaţiilor de urgenţă şi un partener de excepţie la nivel internaţional”.
 
”Pompierii români sunt eroii noştri şi un exemplu de profesionalism şi solidaritate demn de urmat. O lume întreagă îi preţuieşte şi îi admiră! Le sunt recunoscător pompierilor români pentru modul exemplar în care îşi fac datoria şi onorează imaginea României peste hotare. De asemenea, le mulţumesc poporului elen, lui Kyriakos Mitsotakis, Prim-Ministrul Republicii Elene şi lui Christos Stylianides, ministrul elen pentru crize climatice şi protecţie civilă pentru aprecierea profundă aratată faţă de România şi pompierii români”, a mai declarat Lucian Bode. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.