Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi la Palatul Victoria, cu ministrul Forţelor Armate din Franţa Sébastien Lecornu, care i-a comunicat premierului decizia de dislocare a unei escadrile de avioane de vânătoare RAFALE, în executarea misiunilor de poliţie aeriană în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cu această ocazie, au fost discutate elementele concrete din cadrul Parteneriatului Strategic româno-francez, care a cunoscut o aprofundare rapidă în ultimele luni, după asumarea de către Franţa a statutului de naţiune cadru pentru Grupul de luptă din România, precum şi în contextul elementelor de descurajare şi apărare din agenda NATO, conform conceptului strategic adoptat la Madrid, în această vară, care se concentrează pe nevoile de securizare a Mării Negre”, potrivit unui comunicat de al Executivului.
 
Premierul Ciucă a mulţumit părţii franceze pentru decizia promptă şi oportună de a deplasa capabilităţi militare în ţara noastră, constând în militari şi tehnică de luptă, inclusiv blindate de infanterie, tancuri şi sistemul anti-aerian MAMBA.
 
Conform sursei citate, ministrul Forţelor Armate din Franţa a anunţat decizia de dislocare a unei escadrile de avioane de vânătoare RAFALE, în executarea misiunilor de poliţie aeriană în România.
 
De asemenea, în cadrul dialogului, au fost prezentate, în detaliu, evoluţiile şi situaţia din regiune, în contextul agresiunii ruse în Ucraina.
 
La întrevederea de joi de la Palatul Victoria, au fost analizate şi consecinţele asupra securităţii militare, energetice, alimentare, care au generat instabilitate statelor din regiune, în primul rând, Republicii Moldova. Cei doi oficiali şi-au exprimat preocuparea pentru tulburările sociale şi politice gestionate de Guvernul pro-european de la Chişinău şi au manifestat susţinerea pentru Republica Moldova, conchide sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.