Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că îşi doreşte punerea la punct a unei infrastructuri centrale care să lege informatic marile instituţii ale statului. El susţine că nu îşi doreşte „cârpeli” pe partea de software sau hardware, aşa cum s-a făcut până acum pe fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu vreau să repetăm povestea de la cum s-a făcut digitalizarea pe fonduri europene până acum, în sensul în care s-au cârpit diverse software, s-a cumpărat hardware, dar noi cetăţenii suntem în continuare ăia care mutăm informaţii de la o instituţie la alta, pe hârtie”, a declarat ministrul Fondurilor Europene într-un interviu pentru Europa FM. 
Acesta a explicat că este nevoie de realizarea unei infrastructuri centrale care să permită transferul de informaţii între instituţii. 
„Nu vom da bani pentru soft la instituţiile centrale decât dacă văd acea arhitectură de autostrăzi digitale, le-am spus noi, prin care ANAF-ul să fie legat de Registrul Comerţului, Registrul Comerţului de Cadastru şamd, totul să poată comunica. Altfel, am foarte multe cereri de la primării, Consilii Judeţene care vor să-şi facă  digitalizarea acolo. Să fie foarte clar: nu depindem de ţinta digitală de dorinţa unor instituţii centrale de a face ceva cu banii ăştia. Dacă nu îmi arată harta prin care se leagă unele de altele, o să mă orientez pe digitalizarea pe partea de administraţie locală”, a adăugat ministrul
El a reclamat că „oamenii cooperează greu unii cu alţii, trebuie să-i forţezi”. 
Cristian Ghinea consideră de asemenea că „în mod cert digitalizarea este un domeniu în care trebuie crescută alocarea”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.