Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, afirmă că măsurile propuse de coaliţia de guvernare în cadrul programului ”Sprijin pentru România” nu vor duce la creşterea ţintei de deficit bugetar din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, luni aseară, dacă ţinta de deficit bugetar din acest an va creştem având în vedere sumele alocate de la buget pentru pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România”, ministrul Finanţelor răspunde că la realizarea programului s-a ţinut cont de ipoteza unei mai bune colectări la buget
 
”Nu. În aceste calcule este luată în calcul o mai bună colectare a veniturilor. La fel, vă anunţ faptul că am demarat proiectul factura business to business pentru produsele cu risc fiscal ridicat şi Radarul mărfurilor, mecanisme prin care colectarea la bugetul de stat va creşte substanţial. La acest moment, când discutăm, ţinta de deficit rămâne în parametrii care a fost angajată în strategia fiscal-bugetară”, afirmă Adrian Câciu. 
 
El subliniază că autorităţile române şi-au asumat ca această ţintă să rămână în parametrii conveniţi cu Comisia Europeană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.