Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a anunţat, joi, într-un mesaj video pe Facebook, că ”încă de aseară , echipele din cadrul ANAF, Antifraudă demarează controale ample, împreună cu comisarii de la ANPC şi reprezentanţii Consiliului Concurenţei, la tot lanţul de comercializare din piaţa combustibilului”, el precizând că a fost profund revoltat de ceea ce am văzut ieri pe piaţa combustibilului, mai ales în contextul în care barilul a scăzut ieri cu 20 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul României şi implicit Ministerul Finanţelor nu tolerează şi nu va tolera manipularea pieţei, distorsiuni în cadrul acesteia, practici comerciale inadecvate sau incorecte, mai ales în situaţia economică complicată prin care trecem. Am fost profund revoltat de ceea ce am văzut ieri pe piaţa combustibilului, mai ales în contextul în care barilul a scăzut ieri cu 20 de dolari”, a spus ministrul Adrian Câciu. 

Ministrul Finanţelor a precizat că, din dispoziţia premierului, ”încă de aseară , echipele din cadrul ANAF, Antifraudă demarează controale ample, împreună cu comisarii de la ANPC şi reprezentanţii Consiliului Concurenţei, la tot lanţul de comercializare din piaţa combustibilului”. 

”Cotroalele vor viza modul în care s-a construit preţul, atitudine sau elemente de speculă şi comportamentul şi conduita comercianţilor, văzută ieri de toată lumea”, a mai spus Câciu. 

Ministrul a ţinut să menţioneze că Guvernul va proteja cetăţenii şi economia României, în această situaţie complicată generată de conflictul din Ucraina. ”Îndemn cetăţenii României şi antreprenorii la calm şi la încredere că autorităţile îşi vor face treaba, iar pe cei care au greşit îi asigur că sancţiunile vor fi aplicate ferm şi la nivelul maxim”, a mai spus Adrian Câciu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.