Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat luni, în cadrul prezentării proiectului bugetului de stat în comisiile din Parlament, că este convins că vo reuşi să aibă un buget aprobat, înainte de a începe exerciţiul financiar 2023, fiind un semnal care se dă de predictibilitate, de echilibru şi de constanţă pentru mediul de afaceri şi economie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încercăm şi în acest an şi sunt convins că vom reuşi să avem un buget înainte de a începe exerciţiul financiar 2023, este un semnal care se dă de predictibilitate, de echilibru şi de constanţă, atât investitorilor dar şi economiei din România”, a spus ministrul.

El a arătat că ”este un buget, din punctul său de vedere, echilibrat, care ţine cont de ceea ce a apărut ca şi presiune în anul 2022, un buget care are în vedere un echilibru între a sprijini investiţiile dar a şi sprijin economia şi cetăţenii în situaţia pe care o trăim, cu care ne confruntăm în acest moment”. 

”Este o inflaţie care a fost construită pe costuri şi o inflaţie care are efect structural asupra economiilor, nu numai a României ci şi europeană şi cea mondială”, a mai spus Adrian Câciu. 

”Creşterea ecoonomică pe care o avem în vedere şi pe care am construit bugetul este o creştere economică în încetinire faţă de anul 2022, o creştere economică de 2,8%, prudentă, din punctul meu de vedere”, a mai spus ministrul Câciu. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.