Ministrul Familiei, Natalia Intotero, s-a arătat revoltată de cazul elevului abuzat la o şcoală din Capitală şi crede că în unitatea ed învăţământ este o problemă de management. Intotero a îndemnat tinerii să sune la numărul 119 ori de câte orise simt în pericol sau au nevoie de ajutor din partea instituţiilor statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Revoltă. Revoltă am simţit, şi, pentru că nu sunt în studio la dumneavastră, nu am reuşit să aflu numele persoanei care spunea că ar fi pregătit ceva pliante. Cine era acea doamnă? Eu cred că acea doamnă este depăşită de vremurile pe care le trăim când tinerii îşi culeg informaţia în special din mediul online. Şi cred că pliantele nu mai sunt atât de intersante pentru ei. De aceea cred că în principal acolo e o problemă de management”, a declarat Natalia Intotero, vineri seară, la Digi24.

Ministrul Familiei a îndemnat tinerii să sune la două numere de telefon, atunci când au nevoie de sprijin sau sunt abuzaţi în vreun fel.

”Eu acum mă întorc de la căsuţe familiale, unde m-am întâlnit cu tineri, tinere instituţionalizaţi, şi de foecare dată am discuţii cu ei. Acolo unde există un management bun, este linişte, copiii sunt informaţi. Toţi copii din România trebuie să cunoască numărul 119. Este numărul care salvează vieţi şi de asemenea 0800 500 333. Apelaţi cu încredere aceste numere, nu vă lăsaţi hărţuiţi, nu vă lăsaţi intimidaţi. Nici nu vreau să mă gândesc prin ce a trecut acel copil. Orice formă de abuz asupra voastră, apelaţi cu încredere aceste numere de  telefon şi automat instituţiile statului intrevin şi vă salvează viaţa”, a precizat Intotero.â

Natalia Intotero a mai subliniat că toţi copiii trebuie să îşi cunoască drepturile.

”În primul rând, cred că toţi copiii trebuie să-şi cunoască drepturile dar şi numărul de urgenţă, care a început să fie din ce în ce mai apelat, pentru că am încercat de când sunt ministru, prin mai multe campanii de informare, să-l aducem la cunoştinţa tinerilor. În toate aceste întâlniri p care le am cu tineri din ţară, nici nu vă puteţi imagina câţi tineri mi-au recunoscut că au consumat droguri. Prevenţia trebuie să fie continuă, prevenţia pe ceea ce înseamnă adicţii, combaterea biolenţei, a bulyngului şi să îndrăznească să nu accepte să fie umiliţi, să nu accepte să fie bătuţi, să nu accepte să fie duşi şi atraşi în astfel de capcane”, a mai spus Natalia Intotero.

Un elev de la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti ar fi fost violat de două ori, în toaletă.

Directoarea unităţii, acuzată că a muşamalizat situaţia, a demisionat.

Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control la şcoală şi la Inspectoratul Şcolar, întrucât nimeni nu a anunţat cazul.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că ”nu o să rămână piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.