Ministrul Familiei, Natalia Intotero anunţă că s-a autosesizat în cazul şocant de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet al tinerei de 19 ani instituţionalizate, adusă acum două zile la spital după ce pe corpul ei au fost constatate arsuri grave pe faţă, gât şi spate şi a cerut ANPDC să trimită de urgenţă corpul de control al instituţiei la faţa locului. Ministrul s-a deplasat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, unde a vizitat-o pe pacienta în cauză, constatând că starea ei de sănătate fusese grav afectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Condamn cu fermitate orice formă de neglijenţă, abuz sau violenţă în cazul copiilor instituţionalizaţi. Este şocant cazul de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet. M-am autosezizat la aflarea cazului tinerei de 19 ani instituţionalizate, adusă acum două zile la spital după ce pe corpul ei au fost constatate arsuri grave pe faţă, gât şi spate. Cazul mi-a fost adus la cunoştinţă de către Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM), un ONG local căruia îi mulţumesc pentru încredere”, scrie ministrul Familiei pe Facebook. 
 
Natalia Intotero arată că este indignată că, în România anului 2023, există atâta lipsă de umanitate faţă de aceşti copii
.
”Am ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, am vizitat-o pe pacienta în cauză, constatând că starea ei de sănătate fusese grav afectată. M-am deplasat la centrul din Brădet alături de prefectul judeţului Braşov, domnul Mihai Cătălin Văsii, şi am avut discuţii atât cu angajaţii, cât şi cu tinerii instituţionalizaţi. I-am cerut domnului prefect demararea unei anchete din partea tuturor instituţiilor abilitate. Adevărul trebuie să iasă la iveală şi vinovaţii să plătească!”, arată ministrul.
 
Natalia Intotero solicită ANPDC să trimită de urgenţă corpul de control al instituţiei la faţa locului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.