Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre securitatea energetică din zonă, în contextul tensiunilor cu Federaţia Rusă, că ” important este să fie găsite formule de compensare a eventualelor lipse de furnizare de hidrocarburi sau de energie din partea Federaţiei Ruse”. Ministrul a arătat că există o preocupare în acest sens şi ea este asociată procesului de elaborare a acestui pachet de sancţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Externe a fost întrebat despre preocuparea majoră prinvind securitatea energetică, în contextul tensiunilor din regiune. 

”Este clar să există o preocupare în acest sens, ea este asociată procesului de elaborare a acestui pachet de sancţiuni, există discuţii care se poartă de către responsabili ai Uniunii Europene, cu diverse state care reprezintă surse terţe de energie”. a spus ministrul.

Aurescu a arătat că, de asemenea, se discută în coordonare cu SUA. ”De altfel, pe pachetul de sancţiuni în sine, există un proces de colaborare cu SUA dar şi cu ceilali parteneri, Regatul Unit, cu Canada, deci se încearcă şi se reuşeşte, din informaţiile pe care le am, să se realizeze o coordonare foarte strânsă şi eficientă”, a mai afirmat ministrul de Externe.  

Potrivit lui Bogdan Aurescu, ”este important să fie găsite formule de compensare a eventualelor lipse de furnizare de hidrocarburi sau de energie din partea Federaţiei Ruse şi, pe de altă parte, este important să continuăm acest efort de a dezescalada situaţia şi de a ajunge la dialog”.

”Deci, diversificarea surselor şi a rutelor de transport, aceasta este de fapt cheia pentru a găsi o soluţie echilibrată, care să ne ajute în perioada imediat următoare”, a mai spus ministrul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.