Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vizitat, joi, Centrala de la Iernut şi a transmis că investiţia va fi gata în ultima parte a anului 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am făcut o vizită de lucru la Centrala de la Iernut alături de CEO Romgaz Răzvan Popescu şi preşedintele ANRE George Niculescu. Centrala de la Iernut va fi finalizată în trimestrul 4 – 2024”, a transmis, joi, ministrul Energiei.

Virgil Popescu a precizat că, la sfârşitul lunii aprilie. Romgaz a semnat un nou contract cu spaniolii de la Duro Felguera pentru finalizarea noii centrale termoelectrice cu ciclu combinat cu turbine cu gaze de la Iernut, care este în valoare de 345 de milioane de lei.

Potrivit ministrului, termenul de finalizare este de 16 luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor.

”Noua centrală de la Iernut va furniza 430 MW. Este importantă această investiţie pentru a asigura securitatea energetică a României”, a mai transmis ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.