Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că are "rezerve" cu privire la posibilitatea scăderii tarifelor de pe piaţa energiei prin scăderea taxei pe valoare adăugată, aşa cum s-a întâmplat în Germania. "Din experienţa văzută în România pe alte scăderi de TVA, ulterior, într-un timp relativ scurt, preţul a revenit spre normal, diferenţa de TVA regăsindu-se în profitul comercianţilor", explică ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu s-a discutat acest lucru. Sigur, orice variantă poate fi. Eu am rezervele mele personale vizavi de o scădere a TVA-ului care va duce, într-o primă etapă, la scăderea preţului, dar din experienţa văzută în România pe alte scăderi de TVA, ulterior, într-un timp relativ scurt, preţul a revenit spre normal, diferenţa de TVA regăsindu-se în profitul comercianţilor”, a declarat Virgil Popescu, miercuri seară, la Digi 24, răspunzând unor întrebări pe acest subiect.
 
Popescu s-a arătat, în schimb, "plăcut surprins” de conformarea voluntară a operatorilor de pe piaţa carburanţilor cu privire la scăderea tarifelor la benzină şi motorină. 
 
Ministrul a susţinut că, în privinţa energiei, România are o situaţie mult mai bună comparativ cu alte state.
 
"Să ştiţi că România se află într-o situaţie bună faţă de alte state. Noi avem disponibilitatea gazului şi a energiei electrice. Alte state caută şi acuma. Avem stocurile (...) România are un profil de producţie şi un profil de consum în aşa încât ne putem permite ca în perioada de vară să umplem depozitele din producţia proprie şi probabil, suplimentar puţin din importurile care vin. Şi suntem deja la 70% capacitate de umplere – din totalul de 3miliarde avem 2.139.000 .000 – dacă până acum am ajuns la 70, vă daţi seama că probabil pâ7mă la sfârşitul lunii septembrie ajungem la acea cifră de 80%”, a afirmat el.
 
Ministrul a explicat că la Complexul Energetic Oltenia au fost făcute angajări, pentru a exista un supliment de energie electrică produsă de cărbune, în condiţiile în care producţia de energie hidro şi nucleară se aşteaptă a scădea, pe fondul secetei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.