Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, joi seară, ”mai multe veşti bune”, constând în investiţii, transmiterea către Comisia Europeană a primei versiuni a noului Plan Naţional Integrat în domeniul energie, dar şi prima reuniune a Comandamentului de iarnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mai multe veşti bune în aceste zile”, a scris, joi seară, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Ministrul prezintă cinci veşti bune, prima fiind lansarea proiectului Tarniţa-Lăpuşteşti.

”Suntem în procedura de achiziţie publică a studiului de fezabilitate, pentru o valoare maximă de 3,5 milioane euro şi o durată de până la 12 luni. Estimez că va fi semnat contractul până la finalul anului, iar la anul pe vremea asta, pe baza unui studiu solid, adus la zi, să avem o procedură competitivă de selecţie a unui partener privat”, a mai transmis ministrul.

Sebastian Burduja apreciază interesul internaţional pentru acest proiect.

”Am convingerea că vom reuşi să facem ceea ce România, din păcate, nu a reuşit de peste 40 de ani”, a mai transmis ministrul.

A doua veste la care se referă ministrul Energiei este publicarea ghidului final pentru producţie de energie regenerabilă (hidro, solar, eolian) pentru instituţii publice.

”Buget total de 500 de milioane de euro, peste 500 de posibili beneficiari, inclusiv şcoli, grădiniţe, spitale, instituţii culturale. Pe 15.11 se lansează apelul. Aşa cum am promis: accelerăm investiţiile pentru o Românie plină de energie”, a mai scris ministrul pe Facebook.

De asemenea, Burduja anunţă că a fost lansată consultarea de piaţă pentru investiţii în energie geotermală, proiecte care vor fi susţine prin Fondul pentru Modernizare.

”Investiţiile sunt necesare pentru echilibrarea reţelei, creşterea eficienţei energetice la nivelul României şi reducerea dependenţei de combustibilii clasici”, a mai scris Burduja.

În plus, ministrul anunţă că a avut loc rima reuniune a Comandamentului de iarnă.

”Suntem mai pregătiţi decât oricând, pe toate fronturile. În condiţiile unei ierni normale, cu până la 2 episoade de viscol şi ger pe lună (de până la o săptămână fiecare), vom trece iarna doar cu gaz românesc şi fără nicio problemă majoră”, afirmă ministrul Energiei.

De asemenea, Burduja anunţă că a transmis Comisiei Europene prima versiune a noului Plan Naţional Integrat în domeniul energiei şi schimbărilor climatice, după un efort susţinut.

”Au contribuit mai multe ministere şi agenţii, astfel am reuşim să recuperăm întârzierile şi să evităm o procedură de infringement”, a mai scris ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.