Ministrul de Interne, Lucian Bode, şi europarlamentarii PNL au discutat, joi, la Bruxelles, despre aderarea României la spaţiul Schengen şi avantajele pe care le-ar avea cetăţenii români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Europarlamentarii PNL, discuţii la Bruxelles împreună cu ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, pe tema aderării României la Schengen. Aderarea va aduce României dezvoltare! Intrarea în Schengen ar însemna pentru cetăţenii români eliminarea controalelor la frontierele terestre şi aeriene cu ţările din acest spaţiu. Transportatorii nu vor mai fi nevoiţi să piardă timp la cozi şi cu proceduri birocratice”, a transmis, joi, PNL, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a rpecizat că România îndeplineşte criteriile tehnice de aderare de 11 ani de zile şi şi-a demonstrat capacitatea de a proteja frontierele UE, prin modul în care a gestionat situaţia refugiaţilor ucraineni.  

”PNL continuă demersurile pentru ca aderarea la spaţiul Schengen să devină o realitate pentru ţara noastră”, a mai transmis formaţiunea.  

Autorităţile române au precizat, în repetate rânduri, că aderarea României la Schengen este un obiectiv de ţară, aşteptările fiind mari în acest sens.  

Mai mulţi lideri politici, inclusiv preşedintele Klausn Iohannis, au vorbit despre o creştere a euroscepticismului în România în cazul în care aderarea nu va fi aprobată de liderii europeni.  

Consiliul UE va vota în decembrie cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Ministrul ceh al Afacerilor de Externe, Mikulas Bek, a declarat că statele membre ”se angajează să pregătească terenul pentru o discuţie concretă privind ridicarea controalelor la frontierele interne cu Bulgaria şi România”. În schimb, europarlamentarul Guido Reil, din partidul ”Alternative für Deutschland”, a catalogat România drept ”Vestul Sălbatic” în mijlocul Europei, făcând referire la nivelurile de corupţie şi crimă organizată în cele două ţări. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.