Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, va avea, luni, o rundă de consultări politice bilaterale cu ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia, Gordan Grlić Radman, în cadrul vizitei pe care şeful diplomaţiei croate o face la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), vizita, care are loc la invitaţia ministrului român, constituie o oportunitate importantă pentru consolidarea dialogului politico-diplomatic şi intensificarea cooperării economice şi sectoriale între România şi Republica Croaţia, având în vedere că în acest an s-au implinit 30 de ani de relaţii diplomatice româno-croate.

”Totodată, cei doi miniştri de externe vor aborda, în cadrul consultărilor, subiecte de actualitate de pe agenda regională, europeană şi de securitate, cu accent pe parcursul european, atât al partenerilor estici, cât şi al celor din Balcanii de Vest, precum şi pe implicaţiile multiple şi complexe ale războiului ilegal şi brutal al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, inclusiv din perspectiva impactului asupra evoluţiilor din regiunea Mării Negre şi asupra altor state, precum Republica Moldova, a securităţii energetice şi a celei alimentare, la nivel global”, arată MAE.

În cadrul consultărilor va fi abordat pe larg şi stadiul aderării celor două state la Spaţiul Schengen.

La finalul consultărilor politice, cei doi şefi ai diplomaţiilor română şi croată vor susţine declaraţii comune de presă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.