Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a transmis luni seară un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Naţional, 29 iulie, în care îndeamnă românii să intoneze, „lăuntric”, „Deşteaptă-te, române!”, căutând să se transpună în fiecare vers care cinsteşte coeziunea, libertatea şi demnitatea poporului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mesajul publicat pe site-ul ministerului, Breaz a spus: „Intonat, de-a lungul timpului, în momente cheie pentru independenţa noastră ca popor,  Imnul Naţional al României are o putere aparte deoarece în acesta răsună vocea fiecărui român care l-a rostit din 1848 şi până acum.

Vă îndemn, dragi români, ca în această zi în care cinstim identitatea naţională, să rupem o clipă din tumultul zilei şi să intonăm, lăuntric, «Deşteaptă-te române», căutând, astfel, să ne transpunem în fiecare vers care cinsteşte coeziunea, libertatea şi demnitatea poporului român”.

Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 şi este marcată în fiecare an, pe 29 iulie. „Deşteaptă-te, române!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureşanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.