Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, va prezenta marţi, în Comisia pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor stadiul actual şi componentele principale ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi începând cu ora 14.30 Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, va fi prezent la dezbaterea organizată de Comisia pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor, la Palatul Parlamentului, sala President, nivel P, corp B2”, au transmis, marţi, reprezentanţii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Potrivit susei citate, ministrul Cristian Ghinea va prezenta stadiul actual şi componentele principale ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că subiectul principal de discuţie în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare a fost Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare. Liderul PNL a adăugat că au fost făcuţi paşi înainte iar într-un timp cât mai scurt o formă a PNRR va fi discutată cu preşedintele Klaus Iohannis şi ulterior trimisă Comisiei Europene.

Premierul Florin Cîţu a precizat, sâmbătă, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este un atribut al Guvernului şi nu are nicio legătură cu Parlamentul.

Declaraţia a fost făcută după ce social-democraţii au cerut să fie discutat în Parlament PNRR.

"PNRR este un atribut al Guvernului, nu are nicio legătură cu Parlamentul. A, şantajul care vine din partea PSD... dacă PSD vrea să fim iarăşi o ţară pe care o arată Europa cu mâna că nu pot să fie ratificate aceste sume şi Comisia Europeană nu se poate împrumuta pentru a finanţa PNRR, foarte bine. Ştim, PSD a fost oaia neagră în Europa atâţia ani de zile. Vreau să îl văd pe domnul Ciolacu cum va explica acest lucru colegilor de la Bruxelles, celor din Spania, care aşteaptă acest program, mâine îl aşteaptă, celor din Italia care aşteaptă acest program - socialiştii italieni, socialiştii spanioli... Vreau să îl văd pe domnul Ciolacu cum va explica acest şantaj pe care îl face asupra PNL", a declarat premierul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.