Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a avut vineri o întrevedere cu Mariya Gabriel, comisar european pentru inovare şi cercetare. Cei doi demnitari au discutat despre oportunităţile de a genera inovare europeană şi românească, provocările antreprenorilor şi cum putem accesa mai multe fonduri europene pentru ecosistemul de inovare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea a avut loc la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” (INCAS), iar temele principale de dezbatere s-au conturat în jurul proiectelor europene în domeniul tehnologiilor aerospaţiale.

Prezentă la INCAS a fost şi echipa de robotică Qube de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, una dintre cele mai bune din ţară şi din lume, precizează ministerul într-un comunicat.

Cei doi demnitari au discutat despre oportunităţile de a genera inovare europeană şi românească, provocările antreprenorilor şi cum putem accesa mai multe fonduri europene pentru ecosistemul de inovare.

”Am avut o discuţie liberă cu antreprenori din România, exemple de excelenţă în inteligenţă artificială, inovare în sănătate, finanţare de avangardă şi este o mare şansă pentru Europa şi România să aibă în poziţia de comisar european pentru inovare şi cercetare un profesionist care înţelege că avem câteva lucruri de făcut: să ne dăm din calea celor care inovează, să eliminăm barierele birocratice, să îi sprijinim pe toţi cei care au visuri înalte să le împlinească”, a declarat Sebastian Burduja.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.