Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, anunţă, miercuri seară, că a propus ăn vizita pe care o face în Qatar proiecte în valoare de un miliard de euro, care vizează digitalizare, securitate cibernetică, cloud computing şi cercetare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, la Doha, Qatar, în cadrul vizitei oficiale a delegaţiei conduse de premierul României, domnul Marcel Ciolacu, am avut întâlniri cu Premierul Qatar-ului, ES Şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, cu Şeicul Faisal bin Qassim al-Thani, Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Statul şi cu conducerea Fondului Suveran de Investiţii al Qatar-ului.  În discuţiile cu omologul meu, ES Şeicul Mohammed bin Ali bin Mohammed Al Mannai, Ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, am prezentat proiectele de transformare digitală care vor face din România cel mai important hub de noi tehnologii emergente din Europa Centrală şi de Est”, a wscris, miercuri seară, pe Facebook, Bogdan Ivan.

 

Acesta anunţă că a prezentat 15 proiecte cheie în valoare de peste 1 miliard de euro, care aduc în administraţie şi economie tehnologiile emergente şi cele mai noi rezultate ale cercetării de vârf.

”Pentru ca ele să devină realitate, am stabilit cu Excelenţa Sa că vom semna un Memorandum de Înţelegere care va conţine prevederi foarte clare de colaborare. Prin consolidarea relaţiilor parteneriale, deschidem calea unui dialog direct şi deschis cu potenţialii investitori interesaţi de oportunităţile pe care România le oferă”, a mai scris Ivan.

Potrivit acestuia, ”valoarea cercetătorilor români şi excelenţa experţilor noştri din IT&C este recunoscută la nivel mondial, acestea fiind factorul determinant în succesul viitoarelor proiecte comune”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.