Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit, luni, pe ambasadorul agreat al Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti, Sultan Mohamed Majed Al Ali, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare. Ministrul de Externe a evidenţiat angajamentul autorităţilor de la Bucureşti şi de la Abu Dhabi, până la cel mai înalt nivel, de a pune în practică, de o manieră aplicată, parteneriatul economic dintre cele două state, potrivit MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat oficial al MAE, Ministrul Bogdan Aurescu i-a urat ambasadorului agreat al EAU bun-venit în România şi a folosit acest prilej pentru a saluta nivelul ridicat al dialogului bilateral, materializat în ultima perioadă prin contacte frecvente atât la nivel înalt, cât şi tehnic.

În acest sens, şeful diplomaţiei române a evidenţiat angajamentul autorităţilor de la Bucureşti şi de la Abu Dhabi, până la cel mai înalt nivel, de a pune în practică, de o manieră aplicată, parteneriatul economic dintre cele două state.

Bogdan Aurescu a evidenţiat că discuţiile la nivel economic şi sectorial care au avut loc în cadrul vizitei Prim-ministrului Nicolae Ciucă la Abu Dhabi (21 iunie 2022) şi al celei de-a doua sesiuni a Comitetului de cooperare între Guvernul României şi Guvernul EAU (22 iunie), prezidate de partea română la nivel de ministru al afacerilor externe (https://www.mae.ro/node/58938 ), precum şi convorbirile telefonice la nivel înalt, de la 27 iulie, între cei doi şefi ai diplomaţiilor (https://www.mae.ro/node/59332 ), şi 1 august, între Prim-ministrul României şi Preşedintele EAU, s-au dovedit deosebit de utile pentru avansarea de proiecte concrete de cooperare.

Oficialul român a subliniat că aceste proiecte constituie obiective prioritare pe agenda bilaterală pentru perioada următoare, atât la nivelul ministerelor de resort, cât şi prin implicarea mediului de afaceri din cele două state, ministrul Bogdan Aurescu accentuând necesitatea stimulării şi monitorizării cu atenţie a evoluţiilor în implementarea tuturor deciziilor adoptate la nivel înalt.

La rândul său, ambasadorul agreat al Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti, Sultan Mohamed Majed Al Ali, a subliniat hotărârea autorităţilor emirateze şi angajamentul său personal de a dezvolta şi aprofunda relaţiile cu România, cu accent pe domeniul economiei, investiţiilor şi pentru realizarea proiectelor discutate cu ocazia contactelor recente la nivel înalt.

Şeful diplomaţiei române l-a asigurat pe ambasadorul agreat al EAU de întreaga deschidere şi sprijinul autorităţilor române pentru îndeplinirea cu succes a mandatului său în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.