Premierul Ludovic Orban anunţă că ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, s-a înscris în Partidul Naţional Liberal şi va candida pentru Parlament. Orban spune că este onorat de decizia lui Ciucă şi că îl va propune „personal” drept candidat pentru un mandat de senator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Domnul ministru Ciucă este coleg cu noi, a lat decizia de a veni alături de noi în PNL. Este o onoare pentru mine că domnul ministru Ciucă a decis să facă acest pas de implicare. Domnul Ciucă şi-a servit ţara şi până acum şi îşi va servi ţara şi de acum încolo. Va fi candidat la Parlament. Personal, ca preşedinte aş partidului, îl voi propune candidat pentru Senat”, a declarat duminică după amiază preşedintele PNL; prim-ministrul Ludovic Orban.
Liderul PNL a precizat că în Biroul Politic Naţional se va decizie care este organizaţia pe listele căreia va candida ministrul Apărării. 
Întrebat despre candidaturile unor membri ai Executivului, Orban a explicat că la întocmirea listelor s-a ţinut cont de unele criterii, între care rezultatele de la alegerile locale,
„Există o ierarhizare a listelor, făcută după anumite criterii. Doamna ministru Anisie este preşedintele PNL Sector 2, iar la Bucureşti am ţinut cont de nişte criterii legate de rezultatele obţinute de organizaţii, iar doamna ministru Anisie  este pe loc eligibil„ a afirmat liderul PNL.
Acesta a evitat să precizeze dacă fostul ministru Viorel Ilie va candida pe listele de la Bacău, explicând că partidul va face publice listele de candidaţi după ce acestea vor fi finalizate.
În ceea ce priveşte modul de întocmire a listelor de candidaţi în filialele judeţene, Ludovic Orban a arătat că acestea sunt întocmite prin decizia forurilor statutare judeţene. 
„Ultima procedură statutară privitoare la liste este procedura de validare a listelor în Biroul Politic Naţional” a arătat Ludovic Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.