Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, va participa, marţi, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniştrilor apărării din statele membre ale UE (CAE Apărare), şi la reuniunea Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), care vor avea loc la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Principalul subiect de pe agenda CAE Apărare va fi sprijinul acordat Ucrainei de către Uniunea Europeană. Discuţiile se vor axa, în special, pe asistenţa militară, inclusiv pe instruirea oferită în cadrul Misiunii UE de Asistenţă Militară în sprijinul Ucrainei (EUMAM Ucraina)”, anunţă Minisaterul Apărării, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, de asemenea, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate va prezenta ultimele evoluţii privind dosarele de actualitate.

”Totodată, este planificată şi o sesiune de discuţii cu participarea Secretarului General al NATO care se va focaliza, în principal, pe rezilienţa infrastructurilor critice. În cadrul reuniunii Comitetului Director al EDA, miniştrii apărării vor discuta şi aproba noile priorităţi în domeniul dezvoltării de capabilităţii la nivelul UE”, a mai transmis MApN.


 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.