Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, afirmă, joi seară, că Planul Naţional Strategic va reflecta specificul agriculturii româneşti. Ministrul a precizat că au fost finalizate dezbaterile şi va fi supus consultării publice documentul rezultat. ”Luna aceasta vom finaliza încărcarea documentului în sistemul electronic al Comisiei Europene”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne ţinem de cuvânt! Planul Naţional Strategic(PNS) va reflecta specificul agriculturii româneşti! Astăzi am încheiat dezbaterile pe PNS, după 3 săptămâni maraton de consultări cu sute de reprezentanţi ai partenerilor economico-sociali din toate sectoarele de activitate agricolă, agroalimentară şi de mediu. Le mulţumesc tuturor pentru implicare şi pentru propunerile constructive transmise în cadrul dezbaterilor”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Agriculturii.  

Acesta anunţă că va fi elaborat ”un document care răspunde nevoilor reale şi specificului agriculturii româneşti pe termen scurt, mediu şi lung”.  

”Punem spre consultare publică PNS în forma sa rezultată din consultările cu fermierii. Luna aceasta vom finaliza încărcarea documentului în sistemul electronic al Comisiei Europene, aşa cum am informat încă din decembrie 2021 Comisarul European cu ocazia întâlnirilor bilaterale. Aprobarea PNS va avea loc cel târziu în şase luni de la prezentarea sa de către România”, a mai transmis ministrul Adrian Chesnoiu.  

Acesta le-a transmis fermierilor şi reprezentanţilor producătorilor că va susţine solicitările lor în toate negocierile ce vor urma.  

Fostul ministru Cristian Ghinea, care a negociat PNRR-ul, le transmite guvernanţilor, într-o postare pe Facebook, să vină cu PNRR-ul agricol la Bruxelles şi îi cataloghează drept ”mototoi”. Potrivit lui Ghinea, comisarul European pentru Agricultură a trimis o altă scrisoare României să întrebe când trimitem Planul Naţional Strategic. ”Marcele, ne mişcăm şi noi mai cu talent?”, a mai scris Ghinea, acuzându-i pe social-democraţi că nu sunt în stare să trimită PNRR-ul agricol la Bruxelles. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.