Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit-o marţi, pe ambasadoarea Republicii Federative a Braziliei în România, Maria Laura da Rocha, cu ocazia încheierii misiunii acesteia în România. Aurescu a reiterat, şi cu acest prilej, condamnarea fermă de către România a recentelor atacuri asupra instituţiilor democratice din Brazilia, exprimând sprijinul ferm pentru mandatul Preşedintelui Lula da Silva, legitim ales cu respectarea standardelor internaţionale în materie electorală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit MAE, şeful diplomaţiei române a apreciat activitatea desfăşurată de ambasadorul brazilian pe durata mandatului său în România, precum şi contribuţia sa la dezvoltarea relaţiilor bilaterale. De asemenea, ministrul afacerilor externe a exprimat dorinţa de intensificare a dialogului politico-diplomatic dintre România şi Brazilia, de amplificare a relaţiilor economice, inclusiv a schimburilor comerciale, şi de diversificare a cooperării sectoriale. ”Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, şi cu acest prilej, condamnarea fermă de către România a recentelor atacuri asupra instituţiilor democratice din Brazilia, exprimând sprijinul ferm pentru mandatul Preşedintelui Lula da Silva, legitim ales cu respectarea standardelor internaţionale în materie electorală. De asemenea, a subliniat încrederea în rezilienţa instituţiilor braziliene şi a transmis urări de succes noii administraţii a Braziliei şi omologului său Mauro Vieira în îndeplinirea înaltelor răspunderi care le-au fost încredinţate. Totodată, cei doi oficiali au reafirmat ataşamentul faţă de valorile fundamentale universale în politica externă a ambelor ţări şi au reconfirmat voinţa de a continua buna colaborare în cadru multilateral, pentru promovarea şi apărarea ordinii internaţionale bazate pe reguli şi a principiilor dreptului internaţional”, precizează MAE. La final, ministrul Bogdan Aurescu a adresat mulţumiri ambasadorului Maria Laura da Rocha pentru întreaga sa activitate în România şi i-a urat succes în funcţia de Secretar General pe care o va asuma în perioada imediat următoare în cadrul Ministerului Relaţiilor Externe al Republicii Federative a Braziliei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.