Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a participat luni, la reuniunea extraordinară a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), care s-a desfăşurat prin video-conferinţă. Reuniunea extraordinară a avut un singur subiect pe agendă – situaţia din Israel şi Fâşia Gaza – şi a fost convocată de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate/vicepreşedintele Comisiei Europene, Josep Borrell, în urma turneului efectuat de acesta în mai multe state din regiune. Ministrul a informat cu privire la sprijinul umanitar trimis de România în Gaza, prin Egipt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului de Externe, Ministrul Luminiţa Odobescu a salutat demersurile diplomatice recente realizate de înalţii oficiali europeni în regiune, evidenţiind importanţa menţinerii unui dialog constant şi de substanţă cu partenerii regionali şi globali, în special cu SUA, pentru a evita riscul de escaladare a conflictului.

”Totodată, ministrul s-a referit la situaţia umanitară gravă şi a informat cu privire la sprijinul umanitar trimis de România în Gaza, prin Egipt. În context, a reiterat condamnarea atacurilor teroriste ale Hamas, precum şi sprijinul ferm pentru dreptul Israelului la autoapărare, în linie cu dreptul internaţional umanitar”, a arătat MAE.

”De asemenea, ministrul Odobescu a pledat pentru un rol activ al UE în susţinerea procesului politic pentru rezolvarea crizei şi pentru avansarea în direcţia soluţiei celor două state, singura garanţie pentru securitatea şi stabilitatea în regiune”, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.