Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu l-a primit marţi, pe ambasadorul agreat al Republicii Polone în România, Paweł Soloch, cu ocazia prezentării de către acesta a copiilor scrisorilor de acreditare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului de Externe, ”întrevederea a prilejuit o evaluare a relaţiilor bilaterale excelente, fundamentate pe Parteneriatul Strategic instituit în 2009 şi caracterizate prin dinamism, amploare şi complexitate”.

”Oficialul român a subliniat importanţa cooperării economice şi sectoriale, precum şi dialogul în domeniul securitar, care reprezintă un pilon esenţial al relaţiilor strategice româno-poloneze. Cei doi interlocutori au subliniat interesul pentru consolidarea în continuare a dialogului politic, prin menţinerea unui nivel ridicat al contactelor între România şi Republica Polonă, în linie cu priorităţile de pe agenda comună de cooperare la nivel guvernamental şi parlamentar”, arată MAE.

Potrivit comunicatului, ”a fost salutată şi cooperarea foarte bună dintre cele două ţări în cadrul formatelor regionale Bucureşti 9 şi Iniţiativa celor Trei Mări şi al trilateralelor România-Polonia-Turcia şi România-Polonia-Spania”. ”În context, partea română a transmis interesul unei participări polone substanţiale la Summitul şi Forumul de afaceri ale Iniţiativei celor Trei Mări, care vor fi găzduite de ţara noastră în perioada 6-7 septembrie 2023”, afirmă ministerul.

”În plan securitar, a fost reiterat interesul comun al celor două ţări pentru sprijinirea, în continuare, a Ucrainei în faţa agresiunii ruse, precum şi pentru consolidarea posturii de apărare şi descurajare a Flancului Estic. A fost reafirmat totodată angajamentul celor două ţări pe linia susţinerii procesului de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei şi Republicii Moldova. La finalul întrevederii, şefa diplomaţiei române i-a urat succes ambasadorului polonez în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfăşurarea activităţii sale”, mai spune MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.