Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit vineri, 30 septembrie 2022, pe primarul Lisabonei, Carlos Moedas, aflat în vizită în România. Cei doi oficiali şi-au exprimat satisfacţia faţă de nivelul foarte bun de integrare în viaţa economică, socială şi culturală a Portugaliei, inclusiv a capitalei Lisabona, a comunităţii româneşti rezidente. Şeful diplomaţiei române a mulţumit autorităţilor portugheze pentru sprijinul acordat în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, şeful diplomaţiei române a exprimat apreciere faţă de cooperarea excelentă dintre România şi Republica Portugheză, confirmată de dialogul bilateral intens din cursul acestui an, ca urmare a vizitelor la Bucureşti, în luna mai, a prim-ministrului António Costa, precum şi în luna septembrie, a ministrului afacerilor externe, Joao Cravinho, ca invitat special al ministrului Bogdan Aurescu la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat interesul de a impulsiona colaborarea în domenii sectoriale precum economie albastră, tranziţie verde şi digitală, precum şi inovaţie tehnologică, domenii în care Portugalia a atins un nivel de excelenţă.

Cei doi oficiali şi-au exprimat satisfacţia faţă de nivelul foarte bun de integrare în viaţa economică, socială şi culturală a Portugaliei, inclusiv a capitalei Lisabona, a comunităţii româneşti rezidente. Şeful diplomaţiei române a mulţumit autorităţilor portugheze pentru sprijinul acordat în acest sens.

În contextul războiului din Ucraina, ministrul de externe Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea pentru sprijinul oferit de Portugalia României pentru întărirea posturii de descurajare şi apărare a Flancului Estic al NATO şi la Marea Neagră prin prezenţa trupelor portugheze pe teritoriul României – exemplu concret de solidaritate aliată.

Totodată, a subliniat importanţa intensificării acţiunilor comune pentru contracararea efectelor negative ale agresiunii ruse în Ucraina. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.