Miniştrii Guvernului Orban au fost audiaţi rapid, sâmbătă dimineaţă, de comisiile de specialitate. Primii au fost audiaţi Bogdan Gheorghiu, Virgil Popescu, Ionuţ Stroe, Bogdan Aurescu, Marcel Boloş, Monica Anisie, aceasta din urmă primind aviz negativ. Aviz negativ au mai primit Violeta Alexandru, Victor Costache, Costel Alexe, Cătălin Predoiu, Ion Ştefan şi Florin Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Marcel Vela, propus la Interne, a primit aviz pozitiv, la fel şi Nicolae Ciucă, ministrul propus la Apărare.

Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, a primit aviz negativ în lipsă, ea neputând fi audiată.

Victor Costache, ministrul propus al Sănătăţii, a fost prezent în sală, fără a purta mască. El a fost întrebat de ce nu este în autoizolare, chiar dacă testul pentru coronavirus a ieşit negativ. Costache a replicat că a făcut mai multe teste şi că "dacă stăm după proceduri, nu mai facem nimic". El a primit aviz negativ.

Adrian Nechita Oros a primit aviz pozitiv pentru Ministerul Agriculturii, la fel şi Lucian Bode, propus la Transporturi.

Aviz negativ a primit şi ministrul propus al Mediului, Costel Alexe.

Ministrul propus la Justiţie, Cătălin Predoiu, a fost şi el prezent în sală, el nefiind în autoizolare întrucât nu a participat la şedinţa PNL la care a fost Chiţac. Predoiu a primit aviz negativ.

Şi Ion Ştefan, propus la Ministerul Dezvoltării, a primit aviz negativ.

Ministrul propus la Finanţe, Florin Cîţu, a primit aviz negativ.

Ulterior, parlamentarilor li s-a spus să se îndrepte către sala de vot. Votul este programat să înceapă la ora 11, parlamentarii urmând să îşi exprime opţiunea pe grupuri.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Audierile au loc în condiţii speciale, membrii comisiilor purtând măşti, iar unii candidaţi sunt audiaţi "la distanţă", din cauza măsurilor de protecţie privind coronavirusul.

Primul audiat a fost ministrul propus la Cultură, Bogdan Gheorghiu, urmând Virgil Popescu, pentru Economie, Ionuţ Stroe la Sport, Marcel Boloş la Fonduri Europene, ei fiind avizaţi.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a fost prezent în sală, el nefiind în autoizolare întrucât nu a fost prezent la şedinţa PNL la care a participat Vergil Chiţac. Aurescu a primit aviz pozitiv.

În sală a fost prezentă şi Monica Anisie, ministrul propus la Educaţie, ea fiind avizată negativ. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.