Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va co-prezida, joi, împreună cu ministrul Afacerilor Externe al Greciei, Nikos Dendias, videoconferinţa informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, avându-i ca invitaţi pe miniştrii omologi din Republica Albania, Olta Xhaçka, respectiv din Republica Macedonia de Nord, Bujar Osmani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, la reuniune vor participa şi reprezentanţi ai instituţiilor europene: Olivér Várhelyi, comisarul european pentru vecinătate şi extindere, şi Miroslav Lajčák, reprezentantul special al UE pentru Dialogul Belgrad-Priştina şi alte aspecte regionale din Balcanii de Vest.

”Reuniunea este organizată ca follow-up al recentei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe (10 mai 2021, Bruxelles), care a avut pe agendă o discuţie strategică privind regiunea Balcanilor de Vest, la solicitarea României şi a altor state membre. Dialogul ministerial iniţiat şi găzduit de miniştrii afacerilor externe Aurescu şi Dendias va prilejui un schimb de opinii privind stadiul reformelor întreprinse de cele două state candidate, obiectivele şi aşteptările acestora în perioada următoare, precum şi perspectivele deschiderii negocierilor de aderare la UE. Totodată, această iniţiativă se înscrie în dinamica intensă a contactelor României cu reprezentanţii celor două ţări, vizând susţinerea parcursului european al acestora”, a transmis MAE.

În cadrul reuniunii, ministrul Bogdan Aurescu va evidenţia valenţa strategică a regiunii Balcanilor de Vest pentru UE şi va arăta că procesul de extindere trebuie să rămână o prioritate majoră a Uniunii, având în vedere forţa transformatoare a acestei politici europene.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.