Ministerul Justiţiei anunţă oficial suspendarea procedurii de selecţie a procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcţii de conducere vacante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procedura de selecţie a procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea unor funcţii de conducere vacante, declanşată la data de 28 iulie 2021, se suspenă pe durata interimatului funcţiei de ministru al Justiţiei”, este anunţul MJ.

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a declarat, joi seară, că numirea persoanelor care să ocupe funcţiile de conducere ale parchetelor este "politică pe termen lung", astfel că el nu consideră că acestă procedură se poate derula în timpul unui mandat interimar. "Am solicitat specialiştilor din Ministerul Justiţiei, în special Direcţiei Resurse Umane, un punct de vedere şi sunt convins că în cel mai scurt timp, ţinând cont de oportunitate, structurile de specialitate ale Ministerului Justiţiei vor publica un anunţ în acest sens", a completat el.

Ministerul Justiţiei a declanşat la sfârşitul lunii iulie procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante la nivelul Parchetului General, DNA, DIICOT, iar termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost 1 septembrie.

Candidaţii care s-au calificat urmează să susţină un interviu în faţa comisiei, în intervalul 6 – 9 septembrie. 

Ministerul Justiţiei a făcut publică miercuri lista candidaturilor pentru funcţii de conducere, inclusiv pentru DIICOT, unde candidează fostul şef al instituţiei Daniel Horodniceanu, dar şi Oana Daniela Pâţu şi Ioana Bogdana Albani. De asemenea, sunt mai mulţi candidaţi pentru posturi în DNA, înclusiv pentru cel de procuror şef adjunct.

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion afirmă, vineri, că schimbarea ”de pe o zi pe alta” a conducerii Direcţiei de avizare din cadrul Ministerului Justiţiei, pentru a facilita obţinerea avizului pentru PNDL 3, ”arată că Florin Citu nu are respect pentru lege”. De asemenea, Stelian Ion apreciază că oprirea procedurii de selecţie a procurorilor de rang înalt, ca prima măsură luată de Lucian Bode în interimatul la Ministerul Justiţiei, ”reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii” sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.