Ministerul Apărării solicită Parlamentului aprobarea pentru achiziţia a 200 de rachete PAC-2 GEM-T, pentru sistemul Patriot. Solicitarea depusă la Birourile permanente reunite ale celor două Camere a fost trimisă comisiilor de apărare. Preţul maxim unitar este de circa 5.444.750 de euro, fără TVA, iar costul total estimat pentru întregul pachet de 200 de rachete este de 1.088.950.000 euro, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Apărării Naţionale precizează în solicitare că, în contextrul crizei de securitate din regiune, pentru operaţionalizarea şi consolidarea capabilităţii de apărare aerioană cu baza la sol aferentă programului de înzestrare esenţial Sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)/Patriot prevăzută de legea 222/2017, este necesară completarea parţială a stocurilor de luptă cu 200 de rachete PAC-2 GEM-T. 

Acestea se vor achiziţiona prin Agenţia NATO pentru Sprijhin şi Achiziţii (NATO Support and Procurement Agency/NSPA), utilizând iniţiativa ESSI.

Preţul maxim unitar este de circa 5.444.750 de euro, fără TVA, iar costul total estimat pentru întregul pachet de 200 de rachete este de 1.088.950.000 euro, fără TVA.

Avansul iniţial, de aproximativ 35% din valoarea totală a întregului pachet, trebuie plătit în anul 2023 sau în trimestrul I al anului 2024, se mai arată în document. 

Solicitarea MApN a fost transmisă de Birourile reunite ale Parlamentului la comisiile de apărare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.