Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă atrage atenţia că Ministerul Sănătăţii are un acord cadru pentru teste cu Comisia Europeană, dar nu îl foloseşte, iar testele de salivă din şcoli lipsesc şi elevii se îmbolnăvesc între timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ministerul Sănătăţii are un acord cadru pentru teste cu Comisia Europeană, dar nu îl foloseşte. Între timp, testele lipsesc din şcoli, iar copiii României se îmbolnăvesc. Testele de salivă lipsesc din şcoli. Pe româneşte asta înseamnă că nu se testează copiii la şcoală. Motivul: licitaţia pentru achiziţie este blocată în contestaţii. În doar două săptămâni, numărul copiilor infectaţi ZILNIC cu virusul SARS-CoV2 a crescut de mai bine de 10 ori. - 2 ianuarie: 124 de cazuri de infectare în intervalul de vârstă 0-19 ani; - 17 ianuarie: 1.800 de cazuri de infectare în intervalul de vârstă 0-19 ani”, a scris Ioana Mihăilă, marţi pe Facebook.
 
Ea a adăugat că, marţi, am ajuns la 16.760 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore.
 
„348 de minori sunt internaţi în spitale. Alexandru Rafila ştie foarte bine că are un acord cadru semnat cu Comisia Europeană prin care ar putea achiziţiona teste „clasice” (nazale). Dacă nu ştie e şi mai grav. De ce nu se foloseşte de acest acord? N-ar trebui decât să dea o comandă şi să distribuie testele în şcoli. E inexplicabilă lipsa de acţiune a lui Alexandru Rafila în plin val 5 al acestei pandemii”, a conchis Mihăilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.