Ministrul propus al Ministerului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat că Institutul Naţional de Sănătate Publică a estimat că România ar avea nevoie de aproximativ 450 de paturi de Terapie Intensivă, atunci când se atinge numărul maxim de cazuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ioana Mihăilă a fost întrebată, în timpul audierii din Parlament, dacă are o explicaţie pentru dezastrul sanitar în care se află România şi dacă ce se întâmplă în această perioadă este şi responsabilitatea sa. 

“Pe parcursul verii, am primit patru avertizări din partea Institutului Naţional de Sănătate Publică, dar că la ultimele noi am trimis o adresă tocmai solicitându-le să recalculeze riscurile deoarece estimau, după ce au recalculat riscurile, că România ar avea nevoie de aproximativ 450 de paturi de Terapie Intensivă, atunci când se atinge numărul maxim de cazuri. Aceasta a fost ultima evaluare a Institutului Naţional de Sănătate Publică care mi-a fost transmisă mie în data de 2 septembrie 2021”, a afirmat ministrul desemnat al Sănătăţii.  

Mihăilă a menţionat că menţionat că a trimis solicitări comisiilor de specialitate pentru revizuirea protocoalelor de tratament şi de monitorizare a pacienţilor COVID, la care acestea au răspuns parţial.  

“Medicamentele care se utilizează în tratamentul COVID-19 erau trecute şi în protocolul anterior de tratament, ba mai mult în timpul verii am trimis solicitări comisiilor de specialitate, atât comisiei de boli infecţioase, cât şi comisiei de Pediatrie, de a vedea şi de a revizui protocoalele de tratament şi de monitorizare a pacienţilor COVID-19, solicitări la care comisiile au răspuns parţial”, a explicat Ioana Mihăilă. 

Mihăilă a mai precizat că, atunci când a plecat de la Ministerul Sănătăţii, rata de incidenţa la nivel naţional era sub 1 la mie.  

“În 8 septembrie, rata de incidenţă la nivel naţional era sub 1 la mie atunci încă lucrurile se puteau schimba. Trebuie să vă amintiţi că în 8 septembrie numărul de cazuri aflate în Terapie Intensivă era sub 400, atunci lucrurile se puteau schimba şi depăşirea sistemului sanitar putea fi evitată”, a mai afirmat Mihăilă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.