Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat că orice încercare de a politiza pandemia va scădea încrederea populaţiei în modul în care ea a fost gestionată, precizând că ar prefera să nu facă nicio legătură politică între numărul de decese şi "orice context politic".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă deficienţele legate de raportarea deceselor de COVID-19 s-au înregistrat în lunile noiembrie- decembrie când Guvernul a organizat alegerile parlamentare. 
 
"Întrebarea dumneavoastră pleacă de la prezumţia că sunt raportări deficitare. În acest moment există diferenţe între datele raportate între diverse baze de date care au colectat numărul de decese. Orice încercare a de politiza pandemia cred că va scădea încrederea populaţiei în modul în care ea a fost gestionată. Aş prefera să nu facem nicio legătură politică între numărul de decese şi necazul şi nenorocirea acestor oameni şi orice context politic”, a explicat ministrul Sănătăţii.
 
Întrebată dacă aceste diferenţe de raportare există şi în perioada noiembrie-decembrie 2020, Ioana Mihăilă a răspuns: "Diferenţele de raportare au existat şi există de la începutul pandemiei până în acest moment".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.