Coordonatorii campaniei PSD-PNL, Mihai Tudose şi Rareş Bogdan, au afirmat că nu vor face schimb de veste de campanie după modelul USL. Tudose a precizat că acest lucru nu este posibil pentru că nu îi ajută dimensiunile, “s-ar putea pe unii dintre noi să-i strângă, la alţii să fie largi”. ”La mine pare palton”, a adăugat Rareş Bogdan Mihai Tudose a declarat că rămâne fiecare cu geaca lui, dar vor merge împreună când le poartă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Coordonatorii de campanie ai PSD şi PNL, Mihai Tudose şi Rareş Bogdan, au fost întrebaţi, vineri, cum vor reuşi activiştii de campanie să susţină lista comună a celor două partide la europarlamentare şi cum vor reuşi să facă o campanie electorală ca adversari, la alegerile locale, având în vedere şi că sunt acuzaţii reciproce de racolări de primari. Ei au mai fost întrebaţi dacă vor face schimb de veste de campanie, aşa cum au făcut şefii de campanie ai USL. 
 
“Nu cred că putem, fiindcă nu ne ajută dimensiunile. S-ar putea pe unii dintre noi să-i strângă, la alţii să fie largi”, a afirmat europarlamentarul Mihai Tudose. 
 
El a fost completat de europarlamentarul Rareş Bogdan, care a afirmat: “La mine pare palton”. 
 
Mihai Tudose a continuat apoi explicaţia. 
 
“Rămânem fiecare cu geaca lui, dar să mergem împreună când le purtăm. Este evident că nu putem să spunem că s-au armonizat toate problemele în toată ţara, instantaneu. Lucrurile încep să funcţioneze. În fiecare zi apar conflicte mai puţine. După ce vor rămâne listele definitive, vor fi şi mai puţine, inclusiv depunerea celor de la locale. După cum vedeţi, sunt aici echipe şi de la PSD şi de la PNL, sunt intercalate şi n-am văzut pe nimeni bătându-se, nici măcar uitându-se urât. Lucrurile vor funcţiona în normalitate. Poate chiar dacă le forţam, ca opinie personală, nu cred că ieşeau atât de bine. Vor intra în firesc, se vor vedea rezultatele, suntem la guvernare. (…) Lucrurile încep să funcţioneze. Sunt optimist în acest sens”, a explicat Mihai Tudose.
 
Europarlamentarul Rareş Bogdan a afirmat că lumea înţelege de ce PSD şi PNL au făcut o alianţă în acest moment. 
 
“Sigur că este extrem de important că românii, vedem în cercetările sociologice, în focus group-uri, înţeleg momentul, momentul pentru România. Un moment complicat din punct de vedere geopolitic, geostrategic şi un moment pe altă parte, de foarte bun augur, dacă ne uităm la investiţii, dacă ne uităm la fondurile europene. În România au intrat peste 93 de miliarde de euro şi am plătit contribuţie sub 26 de miliarde, deci plusul este evident. Toţi au intrat în dezvoltarea României. De asemenea, avem un război care, din păcate, nu doar că nu s-a stopat, nu doar că nu s-a încheiat, ci creează noi frisoane. Sunt absolut convins că cei care au privit din 1990 politica românească sau au intrat în politica românească înţeleg acest moment şi înţeleg de ce cele două mari partide s-au unit în acest moment într-o alianţă pentru a avea o forţă crescută la nivel european”, a explicat Rareş Bogdan.
 
El s-a referit şi la racolările de primari. 
 
“Sunt 3.241 de unităţi administrativ-teritoriale în România, cele două partide prezintă liste în peste 3.000 dintre ele, liste separate, candidaţi separaţi. Dar după 34 de ani a venit momentul unor bătălii ale ideilor, ale proiectelor de dezvoltare şi ale oamenilor destoinici pentru fiecare comunitate. Nu cred că bătăliile doar de dragul bătăliei mai pot să continue, deoarece dezideratele sunt mai mari decât bătăliile interne. Iar legat de traseism, sigur că este una dintre marile probleme, racile ale democraţiei româneşti, dar trebuie să ştiţi că sunt sub 100 de primari din cei 3.240 care s-au mişcat într-o parte sau alta, mai precis cred că undeva la 84 până azi dimineaţă, dacă n-o fi plecat unul în ultima oră, care au plecat fie spre PSD, fie de la PSD spre PNL sau de la partidele mici care sigur nu vor intra în guvernare spre cele două mari partide. Sunt convins că românii şi liderii PNL şi PSD vor avea maturitatea pentru a se gândi în primul rând la ţară şi abia apoi la orgoliul personal”, a mai declarat Rareş Bogdan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.