Fostul premier Mihai Tudose a afirmat că Guvernul are o imagine de „mămăligă care latră”. El comentează noile măsure care vor fi aprobate de Executiv privind limitarea răspândirii coronavirusului şi anume închiderea teraselor şi centrelor de jocuri de noroc după ora 23.00, purtarea obligatorie a măştii în spaţii deschise în anumite zone de risc sau distanţarea pe plajă. De asemenea, Tudose precizează că ministrul de Finanţe Florin Cîţu „ţine inventarul sticuleţelor cu spirt” şi că Guvernul nu ştie când şi dacă vor fi deschise şcolile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mămăliga care latră!
Arafat: Nu mai avem...
Tătaru(ministru!): Avem...
Câţu: deficitul e foarte mare dar.. avem măşti şi dezinfectanţi.... deci suntem pregătiţi pentru orice situaţie! Oricum e «îmbucurător» că ministrul de Finanţe (nu că el, Câţu, chiar ar fi..) ţine inventarul la sticluţele cu spirt....
Guvern: nu ştim când începe şcoala şi nici cum începe. E de vină PSD-ul care ne tot întreabă. De aceea nu ştim!
Guvern: hotărâre pentru a limita extinderea pandemiei: se scurtează programul la păcănele! Până la 23:00.
Tot Guvern: nu ai voie cu cearceafu’ între şezlonguri! Deci, nu-i aşa, ia-ţi şezlong... sau du-te la păcănele...
Tot Guvern: noi suntem cei mai buni, cei mai curaţi, cei mai profesionişti... dar nu prea ne iese nimic fiindcă există PSD! Şi cu toate că există PSD noi, pnl, avem 40% !!!
Poate 40*...”, a scris Mihai Tudose miercuri pe Facebook. 
Acesta a transmis membrilor Executivului că se află acolo ca să guverneze, nu ca să se răţoiască la opoziţie toată ziua.
„Sunteţi acolo, la Guvern, să guvernaţi, să faceţi ceva pentru oameni, pentru ţară.... Nu să vă răţoiţi toată ziua la opoziţie fiindcă imaginea cam asta e: o mămăligă care latră...”, a conchis Tudose. 
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit noi măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Astfel, este instituită, printr-o decizie, obligativitatea purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică.
De asemenea, a fost decisă închiderea teraselor după ora 23.00 şi până la ora 06.00. Pe plajă pot sta mai aproape de 2 metri doar persoanele din aceeaşi familie, respectiv copii şi părinţi sau bunici. Hotărârea CNSU urmează să fie discutată în şedinţa de Guvern de miercuri, de la ora 19.00.
Premierul Ludovic Orban a afirmat că deschiderea şcolilor depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a precizat că există trei sau patru scenarii în acest sens. Şeful Executivului a adăugat că o întâlnire a grupului de lucru interministerial va avea o şedinţă miercuri, unde vor fi discutate aceste aspecte referitoare la deschiderea şcolilor.
 
„Cred că presiunea asta pentru a furniza informaţii despre deschiderea şcolilor, acum, este rezultatul, mai degrabă, al iniţiativei demagogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc de deschiderea şcolilor, să vorbesc de câte în lună, câte în stele”, a declarat miercuri Ludovic Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.