Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, unul dintre numele vehiculate pentru a deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, a comentat, vineri seară, faptul că preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie, are girul mai multor primari din partea PNL pentru o nouă candidatură la alegerile locale. ”Nu avem o listă comună la Prahova, nu candidăm împreună la Consiliul Judeţean”, a afirmat Tudose, amintind că au mai fost cazuri în care politicieni aflai după gratii au fost aleşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu comentez deciziile justiţiei, numai că aici avem pe unii care sunt trimişi în judecată, unii care încă nu au fost trimişi nicăieri, doar este o anchetă. Ştiţi că, de multe ori, anchetele nu se finalizează cu trimiterea în judecată, pentru că nu se confirmă faptele. (...) Într-adevăr, nu este cea mai fericită ipostază pentru cineva să candideze. Partidul fiecăruia îşi asumă candidatura şi de aici încolo... noi nu avem o listă comună la Prahova, repet: nu avem o listă comună la Prahova, nu candidăm împreună la Consiliul Judeţean. Orice dubiu creează anumite dificultăţi”, a afirmat Mihai Tudose, vineri seară, la Digi 24, întrebat ce părere are despre candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, deşi este urmărit penal pentru corupţie.

Tudose a amintit că au existat runde de alegeri, în România dar şi în alte ţări, în care candidaţi decedaţi, sau chiar candidaţi aflaţi în arest au fost votaţi, el dându-l ca exemplu pe fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care a fost ales în timp ce se afla după gratii în campania din 2020.

”Până la urmă, poporul este suveran, dar, într-adevăr, anumite situaţii ar fi bine să fie evitate. Cum ar fi cele legate de cazul domnului Dumitrescu. Dar fiecare partid îşi stabileşte mai bine strategia”, adaugă Tudose.

Fostul premier a ţinut să precizeze că discuţia pe tema ”fără penali” pe liste este una ”complicată”, el susţinând că nu trebuie generalizat şi subliniind că existenţa unei anchete care să vizeze o anumită persoană nu presupune, în mod obligatoriu, vinovăţia celui anchetat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.