Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu susţine, într-un interviu pentru Prima TV, că în cele trei luni din 2012 cât a condus Guvernul României şi-a propus să mute munţii din loc, însă i s-a ”ridicat împotrivă o bună parte din clasa politică românească”. De asemenea, Mihai Răzvan Ungureanu vorbeşte despre ”corupţia aproape generalizată” din statul român de la acea vreme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Răzvan Ungureanu a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă s-a închis rana moţiunii de cenzură din aprilie 2012, care a dus la căderea guvernului pe care l-a condus. 

”Din punctul meu de vedere, surpriza, dacă vreţi rana moţiunii de cenzură, s-a închis demult. În primul rând sunt istoric. În al doilea rând sunt suficient de puternic ca să pot înţelege ce se întâmplă în jur. Pot înţelege de asemenea cât de inadecvată a fost politica în raport cu corupţia aproape generalizată din statul român în cele aproape trei luni de mandat. Mi-am propus atunci - şi evident că nu puteam reuşi decât în condiţii miraculoase - să mut munţii din loc. Or, ştiţi cum împinge celebrul personaj mitologic, Sisif, bolovanul la deal. Bolovanul a căzut peste mine.”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu la Prima TV

Fostul prim-ministru susţine că nu a fost omul politic ”capabil să-şi ţină gura”, prin urmare şi-a atras antipatia unei bune părţi a clasei politice, fapt care a provocat căderea guvernului pe care l-a condus. 

”Mi s-a ridicat împotrivă o bună parte din clasa politică românească. Nu eram omul politic capabil atunci să-şi ţină gura şi să se autocenzureze. Puţini oameni politici, când ajung în poziţii de asemenea responsabilitate, îşi pot permite când, în loc ca oamenii din sat să dea zăpada de pe drumuri, stau în birt şi lasă jandarmii îngheţaţi de frig să o facă, să le spună: „Puneţi mâna pe lopată! Puneţi mâna şi munciţi!”. România nu poate exista, nu poate dura pe lene. E imposibil! Şi niciun lucru nu poate dura pe lene. E adevărat, lenea n-a omorât pe nimeni. Însă comoditatea, lipsa de proiect, poate, într-adevăr, pune o ţară pe butuci”, a concluzionat Mihai Răzvan Ungureanu.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.