Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat, joi seară, după ce Codrin Ştefănescu a afirmat că există o ”listă neagră” în partid, că nu face nimeni liste în PSD, că este ”o poveste” şi nimeni nu-i va da afară pe Codrin Ştefănescu, Cătălin Rădulescu sau Liviu Pleşoianu din partid. Fifor spune, însă, că la congres a fost o competiţie deschisă, iar unii au câştigat şi unii au pierdut. ”Dacă eşti un bun coleg, după ce s-a terminat competiţia, strângi mâna celor care au câştigat şi continui lupta, nu înseamnă că de a doua zi începi să-i injuri pe ăia pe care nu ai reuşit să-i înfrângi”, a spus Fifor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat, joi seară, la Antena 3, că nu există niciun fel de liste în PSD.

”Nimeni nu face liste în PSD. Eu înţeleg că există o parte dintre colegi supăraţi, este absolut firesc. Suntem un partid mare, un partid care a trecut printr-un congres, suntem un partid care şi-a ales în mod democratic conducerea. De data asta, nu cred că mai poate cineva să spun că congresul nu a fost deschis. Dacă nici acum nu s-a jucat democratic, deschis. Chiar nu au mers nici măcar celebrele cooperative din Partidul Social Democrat”, a declarat Mihai Fifor.

Acesta a vorbit despre ”o serie întreagă de atacuri”.

”Aţi ataca un coleg în public nu este un lucru care să îţi facă cinste. Dacă eşti un om vertical şi un om corect şi un bun coleg de partid spui ce ai de spus în forul tău statutar. Vreau să spun că nimeni nu a contestat pe nimeni au dorit să se înscrie pentru diverse poziţii s-au înscris. (...) Într-o competiţie, cineva câştigă, cineva pierde. Asta înseamnă competiţie. Dacă eşti un bun coleg, după ce s-a terminat competiţia, strângi mâna celor care au câştigat şi continui lupta. Asta înseamnă camaraderie, asta înseamnă să fii pe aceeaşi parte a baricadei, nu înseamnă că de a doua zi începi să-i injuri pe ăia pe care nu ai reuşit să-i infrîngi într-o competiţie deschisă”, a mai spus Fifor.

Secretarul general al PSd a vorbit despre dicuiplina de partid, care trebuie respectată.

”Tu nu poţi să ieşi din linia partidului. Ve vreme ce se decide şi se stabileşte prin vot o linie de urmat, această linie devine obligatorie pentru toţi membrii de partid. Exprimi în forul statutar şi după ce s-a votat o decizie, aplici decizia partidului. Asta este! Nu te obligă pe nimeni să vii la partid”, a mai spus Fifor.

Acesta a ecplicat sancţiunile luate în ultimul CEx al PSD. Robert Negoiţă a fost sancţionat pentru că a atacat prea des partidul în public, iar Şerban Nicolae pentru că nu a respectat linia partidului, votată în forurile statutare.

”Lista neagră este absolut o poveste. Nimeni nu-l dă afară pe Codrin Ştefănescu din partid, nimeni nu îl dă afară pe Cătălin Rădulescu din partid, nimeni nu-l dă afară pe Liviu Pleşoianu din partid”, a mai declarat Fifor.

Codrin Ştefănescu a scris pe Facebook că a apărut o ”listă neagră în PSD”.

”Mi-au spus câţiva colegi de încredere că a apărut în partid Lista Neagră din PSD. Am făcut rost de ea. M-am uitat peste numele de acolo. Sunteţi toţi”, a scris Ştefănescu pe Facebook.

Comitetul Executiv al PSD a decis miercuri seară înlocuirea lui Şerbam Nicolae de la conducerea grupului PSD din Senat. În aceeaşi şedinţă a fost decisă suspendarea pentru şase luni din partid a lui Robert Negoiţă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.