Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a afirmat, miercuri seară, că pe 23 iulie se va întruni Comitetul Executiv Naţional al partidului în cadrul căruia ar trebui decis candidatul pentru alegerile prezidenţiale din partea PSD. Fifor a spus că nu exclude niciun fel de alianţă cu alte partide şi că nu îşi doreşte ca ALDE să iasă de la guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pe 23 vom avea Comitetul Executiv Naţional, marţea viitoare, în care ar trebui să avem deja o decizie. (...) Aştept Comitetul Executiv de marţi şi acolo o să luăm o decizie împreună cu colegii noştri. Vă asigur că nu sunt tulburări în partid, partidul este chiar aşezat în momentul de faţă şi funcţionează la parametrii normali în momentul de faţă”, a afirmat secretarul general al PSD miercuri seară, la TVR.

Întrebat dacă se aşteaptă ca ALDE să iasă de la guvernare, Mihai Fifor a spus: "Sincer să fiu, îmi doresc să nu se întâmple lucrul acesta pentru că, în opinia mea, mai avem încă foarte mult de construit împreună. Dincolo de prezidenţiale, ne aşteaptă localele, ne aşteaptă parlamentarele de anul viitor, alegerile trebuie văzute într-o succesiune firească şi într-o conexiune".

Secretarul general al PSD a adăugat că partidul va începe din 10 august să strângă semnăturile pentru candidatul la alegerile prezidenţiale.

Referindu-se la alianţele dintre PSD şi alte formaţiuni politice, Mihai Fifor a spus că nu exclude astfel de alianţe.

"Nu excludem niciun fel de alianţă. Tratăm alianţele acestea nu doar pentru prezidenţiale, ci şi pentru consolidarea unei majorităţi parlamentare", a precizat el.

Secretarul general al PSD a mai spus că obiectivul PSD este intrarea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi câştigarea acestora.

"Sunt mai multe elemente: în primul rând reconstruirea partidului cred că e cea mai importantă şi reaşezarea partidului pe nişte fundamente solide ca să putem aborda cele trei valuri de alegeri şi desigur obiectivul nostru este intrarea în turul al doilea şi câştigarea prezidenţialelor şi vă spun că ni-l asumăm fără niciun fel de problemă”, a afirmat Mihai Fifor.

Întrebat despre o eventuală candidatură a Gabrielei Firea din partea PSD, Fifor a explicat că la momentul la care PSD a anunţat că cine doreşte să se înscrie în cursa internă din PSD pentru a deveni prezidenţiabil trebuie să se însrie, aceasta nu şi-a exprimat dorinţa în acest sens, precizând că Gabriela Firea este măsurată în sondaje ca primar general al Capitalei, aşa cum Viorica Dăncilă este măsurată în cercetările sociologice ca preşedinte al PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.