Fostul ministru PSD al Apărării Mihai Fifor cere preşedintelui Claus Iohannis convocarea CSAT pentru analizarea situaţiei tensionate din Marea Neagră. ”Suntem doar la o aruncătură de băţ de butoiul cu pulbere al regiunii”, afirmă Mihai Fifor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cer preşedintelui României convocarea CSAT pentru discuţii şi decizii legate de situaţia tensionată din zona Marii Negre. România trebuie să fie foarte atentă cum abordează situaţia din bazinul Marii Negre, din punct de vedere diplomatic şi nu numai. Suntem doar la o aruncătură de bat de butoiul cu pulbere ar regiunii”, a transmis, iercuri, Mihai Fifor.

Fostul ministru al Apărării afirmă că ”marii lideri ai lumii se arată îngrijoraţi de ce se întâmplă acolo şi analizează deja paşii următori”.

De asemenea, Fifor consider că guvrnanţii ”ca de obicei, au alte priorităţi”.

”Când ne-a lovit pandemia, erau preocupaţi de alegeri anticipate. Acum, fac şedinţe de terapie în grup, pentru că nu sunt în stare să îşi împartă ciolanul. Ignoră cu brio atât situaţia din ţară, cât şi problemele din vecini. Cred că este foarte important să monitorizăm cu atenţie situaţia, în contextul creşterii tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina. Spaţiul aerian din nordul Marii Negre a fost închis, din ordinul lui Vladimir Puţîn.. nu mai zboară nimic în zona pentru că Rusia face manevre militare fără precedent. Peste 100 de mii de soldaţi ruşi au fost desfăşuraţi la graniţa cu Ucraina. Preşedintele SUA caracterizează situaţia drept una tensioanata. Liderii Uniunii Europene sunt de aceeaşi părere. În tot acest timp, Coaliţia Pierzătorilor se joacă de-a guvernarea şi se ceartă pe împărţirea funcţiilor. Iar preşedintele nostru doarme în papuci”, a mai scris Mihai Fifor pe Facebook.

Acesta susţine că ”guvernarea unei ţări nu e o joacă”.

Desfăşurarea militară rusă la frontiera cu Ucraina este mai mare decât în 2014, când Rusia a invadat Crimeea, denunţă Pentagonul, care refuză să prezinte o estimare, însă cataloghează această desfăşurare ”foarte îngrijorătoare” şi denunţă o escaladare la Marea Negară. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.