Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat vineri despre renovarea Palatului Victoria că este o necesitate, pentru că a ajuns la un nivel de uzură, cel puţin la nivelul instalaţiilor, destul de ridicat. El a menţionat că este posibil ca Executivul să se mute într-un spaţiu din Palatului Parlamentului deja renovat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a fost întrebat după şedinţa Executivului unde se va muta activitatea Executivului, după ce Palatul Victoria va intra în recondiţionare. Mihai Constantin a precizat că este un subiect în discuţie încă de dinaintea venirii echipei actuale a Guvernului.

”Este o necesitate, pentru că această clădire în care ne aflăm şi acum datează din anii 1930, a ajuns la un nivel de uzură, cel puţin la nivelul instalaţiilor, destul de ridicat şi s-a considerat, în urma unei evaluări, că este necesară o reabilitare, nu ştiu cât de profundă în clipa asta, a acestei clădiri”, a spus Constantin.

El a arătat că sunt în faza în care un comitet tehnico-economic, constituit pentru a evalua oportunitatea şi calendarul acestor lucrări, pregăteşte pentru viitorul apropiat o hotărâre de Guvern, care va consfinţi necesitatea şi alocarea bugetară pentru aceste lucrări.

”În urma acelei hotărâri, va fi făcută, în transparenţă şi conform normelor de achiziţii publice, o licitaţie, pentru a desemna proiectantul şi echipa de execuţie a acestei lucrări. Nu ştiu care va fi bugetul total al reabilitării, însă 10,5 milioane de euro sunt prevăzute în PNRR pentru această clădire, pentru Palatul Victoria, pentru reabilitarea ei energetică, pe acea linie de finanţare din PNRR şi putem lua faptul că aceşti 10,5 milioane de euro trebuie cheltuiţi, trebuie investiţi aşa cum au fost aprobaţi în PNNR, până la termenul limită februarie 2026”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

Mihai Constantin a mai afirmat că ”lucrurile se vor întâmpla într-un viitor destul de apropiat, poate chiar şi de anul acesta.

În ceea ce priveşte unde îşi va desfăşura activitatea Guvernul României, Constantin a spus că se iau în considerare în această clipă mai multe variante.

”Nu ştiu să existe vreo decizie în acest sens, dar este foarte plauzibil ca, din motive de eficienţă şi prin, ca să zic aşa, exploatarea unei oportunităţi, e un spaţiu din cadrul Palatului Parlamentului deja renovat, pregătit pentru a fi preluat de către un minister, este posibil ca în acel spaţiu Executivul să se mute până când se va putea reinstala Palatul Victoria”, a subliniat Constantin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.