Primarul PNL al municipiului Iaşi, Mihai Chirica susţine că alianţa dintre PNL şi USR-PLUS ar trebui să funcţioneze şi la Iaşi, după modelul de la centru, precizând că se angajează să fie liantul acestei coaliţii în interesul comunităţii ieşenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica afirmă, luni, că salută finalizarea negocierilor dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru alcătuirea formulei de guvernare şi adaugă că alianţa dintre liberali şi USR-PLUS ar trebui să funcţioneze şi la Iaşi.

“Îi felicit pe domnul Ludovic Orban, preşedintele PNL, precum şi pe ceilalţi lideri politici din Comisia de negociere (Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău) pentru altruismul de care au dat dovadă, cu speranţa că acest altruism va deveni o obişnuinţă în următorii patru ani. Faptul că PNL a găsit de cuviinţă să împartă şi ministere importante partenerilor de coaliţie denotă o maturitate politică lăudabilă. Prin urmare, aşteptările mele privind revenirea României la o stare de normalitate în cel mai scurt timp posibil sunt pe deplin justificate. De asemenea, în calitatea mea de primar al municipiului Iaşi, vreau ca aceeaşi înţelepciune să o regăsesc şi în cadrul Consiliului Local“, susţine primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

El spune că este timpul ca alianţa dintre PNL şi USR-PLUS să funcţioneze şi la Iaşi.

Chirica adaugă că se angajează să fie “liantul“ acestei coaliţii în interesul comunităţii ieşene.

“Trebuie să dăm startul numeroaselor proiecte ale administraţiei locale, făcând din anul 2021 un an al renaşterii şi al bunăstării. Prin urmare, lansez un nou apel către colegii din USR-PLUS să respecte deciziile de la centru şi mai ales votul ieşenilor. Este timpul să ne concentrăm pe proiectele Iaşiului! Este timpul să colaborăm pentru binele ieşenilor“, mai spune primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

PNL a câştigat 11 mandate în Consiliul Local Iaşi din totalul de 27 de mandate, dar nu deţine majoritatea în acest organism, având nevoie de voturile celor doi consilieri PMP, dar şi de încă un vot, de la PSD sau de la USR-PLUS.

Şefii locali ai USR-PLUS au spus, în repetate rânduri, că o alianţă cu Mihai Chirica în Consiliul Local este greu de realizat, acuzându-l pe edilul ieşean de legături cu mafia imobiliară.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.