UDMR a transmis, în Parlamentul Republicii Moldova, susţinerea faţă de aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Uniunea Europeană are nevoie de o voce unanimă, puternică, prin care îşi poate susţine şi păstra valorile pe baza cărora a fost întemeiată, şi anume: respectarea demnităţii umane, a libertăţii, a democraţiei, a egalităţii, a statului de drept, a drepturilor omului, cât şi respectarea drepturilor persoanelor care aparţin minorităţilor. Salutăm depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană,  respectiv evoluţia în acest sens, care este una solidă şi încurajatoare”, a declarat Seres Dénes, chestorul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, la şedinţa comună a Parlamentului României şi al Republicii Moldova la Chişinău.

Seres Dénes, deputatul UDMR de Sălaj a subliniat în discursul său: „Determinarea de care aţi dat dovadă în acest proces extrem de complex reconfirmă faptul că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Însă, cel mai important obiectiv pe care trebuie să-l avem în vedere este acela de a promova pacea, deoarece, în prezent, Europa traversează una dintre cele mai complicate perioade. După pandemie se confruntă acum cu un război fără miză. Asistăm în faţa unei agresiuni care nu poate fi motivată cu nici un argument, în faţa unei tragedii de neimaginat, care ne afectează nu doar pe noi, europenii, ci şi întreaga lume. Apreciem modalitatea exemplară a ţării cu care a gestionat criza refugiaţilor din Ucraina.”

În cadrul reuniunii parlamentelor chestorul UDMR a subliniat şi importanţa relaţiei parlamentare bilaterale între România şi Republica Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.